Leeuwarder nieuws

Spread popmagazine # 4 is klaar

Spread popmagazine # 4 is klaar

Deze week verschijnt het vierde nummer van het Friese popmagazine SPREAD. Dit gratis verkrijgbare, tweemaandelijkse tijdschrift is een uitgave van stichting Friesland Pop en komt tot stand in redactionele samenwerking met weblog 3voor12/Friesland.


Opmaak, vormgeving en concept van SPREAD worden verzorgd door jonge, beginnende Friese vormgevers. De teksten worden met veel enthousiasme aangeleverd door jong Fries schrijftalent. Alle jongeren werken vrijwillig mee aan SPREAD.

SPREAD wordt verspreid via uitgiftepunten (poppodia, scholen, winkels, bibliotheken) in heel Friesland. Het blad is ook online te lezen: www.spreadfriesland.nl

In SPREAD # 4:
Tientallen Friese bandjes toeren de hele wereld over
Berlijn, Tokio, New York, onze beginnende bandjes hebben er veel voor over om in het buitenland te spelen. Voor het geld? Welnee!  “Ik wil gewoon veel spelen! Of dat nou in Romein is of in een Oostenrijks kraakpand, waar de honden in de hoek piesen en ik daar na de show weer moet slapen. Dat maakt me niet uit!”

Het jonge Friese modelabel LAFwear
Drie 20-jarige jongens uit Leeuwarden ontwerpen podiumkleding voor Ellen ten Damme, Miriam Timmer, Krause en Daily Bread. LAFwear presenteerde onlangs de nieuwe collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week.

De soap die New Killer Stars heet
Een cd opnemen in Nashville, een aan heroïne verslaafde platenbaas, een label dat de afspraken niet nakomt, duizenden dollars schuld, een bassist die opstapt… Met een nieuwe plaat en nieuwe platenmaatschappij is New Killer Stars eindelijk klaar voor een frisse start.

DJ/ producer Niels Schilder (29, Lemmer) is succesvol in binnen- en buitenland
Op zijn veertiende organiseerde Niels zijn eerste illegale feest op een scheepswerf in Lemmer. Nu, vijftien jaar later, is hij een succesvol producer en organiseert hij - als A&R manager bij het Friese platenlabel Klopfgeist – labelnights in Berlijn, Napels en Wenen.

En verder: verhalen over pas geopende én pas gestopte cd-winkels in Friesland, het nieuwe Leeuwarder Podium Asteriks,  interviews met A Liquid Landscape, Ilanois, Daily Bread, een videoclipmaker, nieuws, recensies, de mooiste foto’s, concertagenda van de hele provincie en nog véél meer!

29-9-2010 16:34 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws