Leeuwarder nieuws

Motoragent arresteert brugwachter die weigert Hermesbrug te laten zakken

Motoragent arresteert brugwachter die weigert Hermesbrug te laten zakken

LEEUWARDEN, 30 september - Een motoragent heeft woensdagochtend een 49-jarige brugwachter uit De Westereen aangehouden. De man weigerde het bevel de brug te laten zakken. De motoragent had een noodoproep gehoord van één van zijn collega’s en reed daarom met zwaailicht en sirene over de Heliconweg.


De ‘Hermesbrug’ stond omhoog en de agent reed dan ook met zijn motor tot aan de slagbomen. Hij zocht vervolgens contact met de brugwachter. Ondanks diverse verzoeken weigerde de brugwachter de brug te laten zakken. Dit bevreemdde de motoragent omdat er helemaal geen vaartuig te bekennen was. Ook na de uitleg van de agent dat het om een spoedgeval ging, bleef de 49-jarige man weigeren.

 

Volgens de brugwachter had hij geen melding ontvangen dat het spoed betrof. Daarnaast wilde hij de brug nog een aantal minuten open laten staan omdat hij dit zo had afgesproken met een wegenbouwbedrijf dat bij de brug werkzaamheden verrichte.

Na tien vorderingen deelde de agent de brugwachter mede dat hij werd aangehouden. De man werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal. Aan het einde van de middag mocht de man het bureau weer verlaten.


Bron: politie Fryslân30-9-2010 10:00 1 reacties

Reacties (1)

Als de collega zo in nood was , had de agent de snekertrekweg op kunnen rijden

Geplaatst door c rodenhuis op 2-10-2010 13:57
Meld als ongepast

Meneer de agent had ook wel even om kunnen rijden...

Geplaatst door Martin van der Wal op 4-10-2010 23:45
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws