Leeuwarder nieuws

Leeuwarder vlucht na onder invloed alcohol rijden op Hoekstersingel

Leeuwarder vlucht na onder invloed alcohol rijden op Hoekstersingel

LEEUWARDEN, 30 september - De politie heeft donderdagmorgen rond 04.00 uur een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Op de Hoekstersingel zag een motoragent een voertuig naderen. Hij wilde chauffeur controleren op het gebruik van alcohol. De auto die hem naderde reed zover door dat hij met zijn spiegel tegen de spiegel van de politiemotor raakte. De man kreeg een stopteken waarna een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat de Leeuwarder te veel had gedronken. De man moest worden overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De Leeuwarder werkte daar niet aan mee en werd vervolgens aangehouden. Het lukte hem om er rennend vandoor te gaan en na een achtervolging kon hij worden aangehouden op het Eigen Brood Bovenal.


Opnieuw verzette de man zich waarbij de agenten pepperspray gebruikte om hem te bedaren waarna uiteindelijk de aanhouding volgde. Op het politiebureau weigerde de Leeuwarder weigerde elke vorm van medewerking aan het ademanalyse apparaat. Zijn rijbewijs bleek al meer dan een jaar ongeldig te zijn verklaard. De 27-jarige werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, het plegen van verzet en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.Bron: politie Fryslân

30-9-2010 09:34 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws