Leeuwarder nieuws

Vier Leeuwarder schoolinbrekers bekennen koperdiefstallen

Vier Leeuwarder schoolinbrekers bekennen koperdiefstallen

HEERENVEEN, 30 september - De politie heeft met de aanhouding van vier inwoners van Leeuwarden met de leeftijd van 20, 22, 23 en 35 jaar twee koperdiefstallen opgelost. Zondagmiddag werden op het Fedde Schurerplein in Heerenveen de vier aangehouden op verdenking van een inbraak in een school.


Een getuige zag de mannen omstreeks 11.00 uur zich verdacht ophouden bij een school. De mannen hadden plasticzakken en een betonschaar bij zich. Een getuige belde direct via 1-1-2 de politie. Na een paar uur gepost te hebben, kwamen de mannen weer te voorschijn en stapten in de auto.

 

Toen de mannen eenmaal in de auto waren gestapt, konden zij door de agenten worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Tijdens de verhoren bekenden de vier dat ze in het gebouw koper hadden gestolen. De buit en het door hen gebruikte gereedschap hadden ze opgeslagen in een opslagruimte in de school.

De rechercheurs vonden in de ruimte een grote hoeveelheid metaal en koper. Dit werd in beslag genomen en eveneens het gereedschap. Tijdens de verhoren bekenden drie van de vier mannen ook nog een soortgelijke diefstal in een slooppand in Leeuwarden. Na de verhoren werd tegen de vier proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mochten de Leeuwarders het bureau weer verlaten.Bron: politie Fryslân

30-9-2010 09:49 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws