Leeuwarder nieuws

Hennepkwekerijen in Drachten en Leeuwarden opgerold

Hennepkwekerijen in Drachten en Leeuwarden opgerold

DRACHTEN/ LEEUWARDEN, 28 december 2011 – De politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen ontdekt en vervolgens ontmanteld. Tot nu toe heeft de politie in Fryslân 250 hennepkwekerijen opgerold, een stijging van ruim 25 procent t.o.v. 2010. Van alle kwekerijen werd 26,5 % in Leeuwarden aangetroffen.


Drachten
In een woning aan de Wildzang in Drachten werd dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Agenten vonden op één van de slaapkamers een kwekerij met 151 hennepplanten. De stroom voor de plantage werd illegaal afgetapt. Alle apparatuur en planten werden in beslag genomen.

Leeuwarden
’s Avonds werd in een woning aan de Diepenbrockstraat in Leeuwarden een hennepkwekerij ontdekt na een melding van wateroverlast. Diverse onderburen hadden de politie gewaarschuwd omdat water uit het plafond kwam en langs de muren naar beneden liep. De agenten forceerden de deur van de woning waar het water vandaan moest komen. Eenmaal binnen werden in de slaapkamers twee gerooide hennepkwekerijen aangetroffen. Het waterbedrijf kwam naar de woning om het water af te sluiten. Hetzelfde gebeurde eveneens met de elektriciteit. Alle apparatuur en planten in de kwekerij werden in beslag genomen en vernietigd. De bewoner was niet thuis en zal later als verdachte worden gehoord. Dan zal tevens tegen hem een ‘ontneming wederrechtelijk verkregen voordeel’ worden opgemaakt.

250 kwekerijen in 2011 in Fryslân ontmanteld

De politie Fryslân pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook nog onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft, en dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen zijn eigendommen in beslag worden genomen. Het afgelopen jaar werden in Fryslân 250 hennepkwekerijen ontmanteld. Een stijging van 25,3 % ten opzichte van 2010. Van alle hennepkwekerijen werd 26,5 % in Leeuwarden aangetroffen.

 

Bron: politie Fryslân

28-12-2011 11:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws