Leeuwarder nieuws

Vuurwerk in beslag genomen in Friesland

Vuurwerk in beslag genomen in Friesland

FRYSLAN, 29 december 2011 – De politie heeft woensdagavond op diverse plekken in de provincie (illegaal) vuurwerk in beslag genomen.


In schuur achter een woning aan de Norgerweg in Haulerwijk werd een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Daarbij werd de 49-jarige bewoonster aangehouden. Agenten hadden informatie gekregen dat in de woning een partij vuurwerk lag opgeslagen. In de schuur vonden de agenten diverse dozen met daarin illegaal vuurwerk. De partij werd in beslag genomen en de vrouw werd aangehouden. Ze werd overgebracht naar het politiebureau en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mocht ze het bureau weer verlaten.

 

Ook in een woning in Kootstertille vonden agenten een doos met vuurwerk. In de doos zaten zogenaamde Poolse klappers. Het vuurwerk werd in beslag genomen en tegen de 24-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Ook in een woning in Waskemeer vonden agenten vuurwerk. Deze partij van 12 kilo werd in beslag genomen. Tegen de 42-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Tenslotte werden in een woning in Oosterwolde nog een aantal nitraatbommen aangetroffen. Ook deze werden in beslag genomen. Tegen de 22-jarige bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Bron: politie Fryslân

 

 

29-12-2011 12:25 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws