Leeuwarder nieuws

Oud-leerling Thea Koster opent gymzaal CSG Comenius

LEEUWARDEN, 27 november 2012 - Christelijke Scholengemeenschap Comenius uit Leeuwarden neemt donderdag 29 november een nieuwe gymzaal in gebruik. Om dit te vieren opent wethouder Onderwijs en oud leerling van de school Thea Koster, op feestelijke en sportieve wijze de gymzaal.


Verbetering huisvesting
De bouw van de nieuwe gymzaal, locatie Mariënburg, is een belangrijke stap naar verbetering van de huisvesting van de school. Het tekort aan gymnastiekuren is hiermee opgelost en leerlingen hoeven niet langer gymles te volgen in een zaal buiten het eigen terrein. Dit is niet alleen praktisch maar bevordert ook de verkeersveiligheid.

70 miljoen voor huisvesting scholen in Leeuwarden
De bouw van de gymzaal en de aanschaf van inventaris is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het onderwijshuisvestingsbudget van de gemeente Leeuwarden. Met het realiseren van deze voorziening sluiten de Leeuwarder scholen en de gemeente de periode ‘Scholen onder dak’ af. In deze periode van 11 jaar (2001 – 2012) is 70 miljoen besteed aan onderwijsgebouwen.

27-11-2012 14:58 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws