Leeuwarder nieuws

Poepzakjes beloning voor Westeinders, de netste hondenuitlaters Leeuwarden

LEEUWARDEN, 29 november 2012 - In de wijk Westeinde wonen de meest nette hondenbezitters van Leeuwarden. Dat blijkt uit gegevens van de gemeente. De hondenbezitters in deze wijk worden daarom beloond met 200 gratis biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes. Op 3 december om 16.30 uur deelt wethouder Isabelle Diks in het wijkgebouw Eeltsjehiem de gratis BioBags uit aan de hondenbezitters.


In Westeinde worden de Gepp-bakken, speciale hondenpoepbakken die aangesloten zijn op het riool, het beste gebruikt. Dit betekent dat de hondenpoep er zoveel mogelijk zonder zakje of met papieren zakjes of BioBags ingedaan wordt en dat de bakken niet vaak voor ander afval worden gebruikt. Op deze manier functioneren de Gepp-bakken het beste en kan de hondenpoep worden afgevoerd door het riool en door de zuivering worden omgezet in Biogas.

Naast het juiste gebruik van de hondenpoepbakken komen er tevens weinig meldingen over hondenoverlast uit Westeinde binnen. Ook is er dit jaar geen enkele bekeuring uitgedeeld voor het niet opruimen van hondenpoep of het los laten lopen van honden.

Biogas uit hondenpoep
Leeuwarden heeft een voortrekkersrol als het gaat om het gebruik van Gepp-bakken en BioBags voor het opwekken van Biogas uit hondenpoep. Verschillende gemeenten hebben inmiddels belangstelling getoond voor het beleid van de gemeente. Een aantal daarvan heeft inmiddels al Gepp-bakken geplaatst. Vooral het gebruik van de Gepp-bakken in combinatie met de biologisch afbreekbare BioBags, maakt de Leeuwarder aanpak uniek en levert meer biogas uit de poep op.

29-11-2012 15:41 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws