Leeuwarder nieuws

Leeuwarden door in strijd om Europese Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden door in strijd om Europese Culturele Hoofdstad 2018

AMSTERDAM, 30 november 2012 - Leeuwarden gaat door naar de eindronde in de strijd om Europese Culturele Hoofdstad 2018. Ook Eindhoven en Maastricht kregen groen licht van de jury. Utrecht en Den Haag vielen af.


De jury maakte vanmiddag in Amsterdam haar keuze bekend.

 

De drie overgebleven steden moeten zich met hun verbeterde programma voor een tweede keer presenteren, waarna de jury de uiteindelijke stad kiest. Eind volgend jaar maakt de jury een definitieve keus.

 

In de Blokhuispoort kon de uitslag van de jury live worden gevolgd.

Om 18.00 kan daar gratis snert worden gegeten.

Lwd2018 roept inwoners van Leeuwarden en Fryslân op om actief mee te helpen. "Uit alle lagen van de bevolking hebben we handen nodig. Inwoners van Fryslân kunnen zich nu aanmelden via www.ikdoemee.net. Samen de schouders eronder, op naar het einddoel."

 

 meer info: LWD2018

 

 

30-11-2012 16:18 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws