Een unieke winkel: Ierden Skuon, ecological footwear by Meindertsma

Leeuwarder nieuws

Een unieke winkel: Ierden Skuon, ecological footwear by Meindertsma

LEEUWARDEN, 23 april 2012 - De roep om de dingen radicaal anders te doen klinkt steeds luider. Mensen willen een gezonde maatschappij en een duurzame samenleving die harmonieert, die in balans is met de natuur en henzelf. Maar hoe beweeg je als ondernemer mee met een tijd die verandert? Bijvoorbeeld wanneer je schoenen verkoopt? Annette Meindertsma en Cor Straatsma van Ierden Skuon bleven zichzelf, maar maakten toch een verbluffende ommezwaai.


Ierden Skuon aan De Kelders in Leeuwarden is eerder een verrassende belevenis dan een etalerende winkel. Stap binnen en je weet direct; dit idee is doordacht tot in detail, dit klopt zonder ook maar ergens gekunsteld te zijn. “Het is geen doos om zomaar wat in te zetten”, knikt Straatsma. “Vanuit een ecologische visie op de wereld is onze formule via probeersels gerijpt naar een bijzondere omgeving, een ‘storeconcept’ waarin wij schoenen verkopen die niet alleen onze passie voor deze producten tonen, maar ook onze betrokkenheid bij het thema duurzaamheid.”

 

Bekijk hier de foto's van Ierden Skuon.


Schoen van papier


Straatsma pakt van een boomstronk een schoen op. “Deze Civic Duty is gemaakt van papier en die schoenen daar,” wijst hij, “zijn ingekleurd met plantaardige inkten en gelooid met mineralen. Dat laatste wil zeggen dat de schoenen dus geen chroom of nikkel bevatten en daarom ideaal geschikt zijn voor mensen die daar een allergie voor hebben.” Zo blijkt Ierden Skuon in alle aspecten een verhaal te hebben. “De focus ligt daarbij dus op ecologie, maar ook welzijn en schoonheid zijn belangrijk. Daarin doen we geen concessies.”


Clicks & bricks


Grote boomstammen, melkbussen en stenen muren geven het voormalige Schoenengezondheidscentrum Meinderstma een natuurlijke look die refereert aan het leven op het Friese platteland. Dit beeld wordt echter heel eigentijds bijgesteld door een aantal iPads dat aan de wand hangt. “Al sinds 1998 ben ik bezig met webshops”, vertelt Straatsma. “In het concept van Ierden Skuon heb ik daarom nadrukkelijk de connectie gezocht van ‘clicks & bricks’, dus een stenen gebouw gekoppeld aan een shop op internet. De iPads in de winkel laten die twee creatief samenwerken, geven verrassing en bieden de bezoeker heel dynamisch een toegevoegde waarde, zoals aanvullende productinformatie. En dat is praktisch, want wij hebben veel te vertellen.”


El Naturalistra


“Kijk hier maar eens”, zegt Straatsma. “Dit is een paar Duck Feet, strak ‘less is more’ design uit Denemarken. Prachtig en loopt geweldig. Ook sterke merken zijn Clarks en El Naturalistra. En daar zie je onze duurzame Earth Keeper Collection van Timberland en hier staat Sanita van louter leer en hout. Duurzamer kan haast niet.” Een merk dat Ierden Skuon hoog in het vaandel voert is MBT. “Die fabrikant is echt een pionier als het gaat om natuurlijk lopen. De schoenen hebben een ontwerp dat lopen een rollende beweging geeft en dat is de ideale manier van voortbewegen, onder meer voor mensen met rug- of andere klachten en ook zijn ze bij uitstek geschikt voor langeafstandlopers. Overigens verkopen we ook accessoires met een verhaal, zoals unieke tassen, riemen, hoeden en caps.”


Ierden Skuon
Kelders 7
Leeuwarden
T. 058 213 73 72
I. www.ierdenskuon.nl


Bekijk de foto's

23-4-2012 17:08 1 reacties

Reacties (1)

Ik heb in de vrekkenkrant gelezen dat altijd dezelfde schoenen dragen niet goed is voor je voeten. Die goedkopere schonen zijn vaak van synthetisch materiaal gemaakt waardoor de voeten niet kunnen ademen. Dan natuurlijk materiaal waardoor de voeten wel kunnen ademen. dat voelt een stuk comfortabeler dan schoenen die van synthetisch materiaal zijn gemaakt. Dan kan het gaan broeien en dan krijg je nog meer zweetvoeten en zweet sokken. Ook schaffen ze graag schoenpoets aan om de schonen langer mooi te houden. Duurzame schoenen die lang goed blijven zitten en waar je gemakkelijk op kunt lopen.

Geplaatst door T. Huisman op 28-4-2016 15:03
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws