Leeuwarders bereid minder vlees te eten om honger tegen te gaan

Leeuwarder nieuws

Leeuwarders bereid minder vlees te eten om honger tegen te gaan

LEEUWARDEN, 11 juli 2013 - Veel Leeuwarders zijn bereid minder vlees te eten als dit helpt de honger en de oneerlijke voedselverdeling op aarde tegen te gaan. Dit zeiden 85% van de ondervraagden tijdens een opinieonderzoek dat Compassion in World Farming (CIWF) hield in het centrum van Leeuwarden.


Op de Nieuwestad interviewden vrijwilligers van deze internationale dierenbeschermingsorganisatie voorbijgangers over de relatie tussen de honger op aarde en de alsmaar verder groeiende vee-industrie.

Terwijl nu al wereldwijd 1 miljard mensen honger hebben en de wereldbevolking snel groeit, wordt het steeds moeilijker iedereen op aarde te voeden. CIWF vindt dat het produceren van vlees in de vee-industrie daarvoor geen oplossing biedt. De organisatie gaat deze zomer in 12 Nederlandse steden de straat op om uit te vinden hoe het publiek hierover denkt.

Tijdens het onderzoek in Leeuwarden bleek dat veel mensen zich vaak (16%) of soms (60%) zorgen maken over de honger in de wereld. 36% van de ondervraagden bleek te weten dat 1 miljard mensen op aarde elke dag honger hebben. 85% vindt het geen goed idee meer vlees te produceren om de honger tegen te gaan. Veel van hen (44%) geven hiervoor als reden dat er voldoende ander voedsel is, terwijl 18% als reden noemt dat de dieren in de vee-industrie ook moeten eten.

Tijdens de steekproef in Leeuwarden stelden de interviewers het publiek voor de keuze: " Als u één brood zou moeten weggeven, en u kunt kiezen tussen een hongerig kind en een vleesvarken, wie krijgt dan het brood?" 96% van de ondervraagden gaven aan in een dergelijk geval het brood aan het kind te geven. "Toch is dat anders dan wat er op grote schaal gebeurt", zegt Geert Laugs van CIWF: "veel graan en soja wordt gebruikt om er veevoer van te maken. We zouden veel méér mensen kunnen voeden als we deze belangrijke grondstoffen rechtstreeks in voedsel voor mensen verwerken, zoals bijvoorbeeld brood. De vee-industrie is niet alleen slecht voor dieren, ze verscherpt ook de internationale voedselcrisis".

+++


Compassion In World Farming (CIWF) is de actieve, internationale organisatie die opkomt voor het welzijn van landbouwdieren, waar ook ter wereld. Onze visie: een wereld waar dieren worden behandeld met compassie en respect, zonder vee-industrie en zonder verre veetransporten!

11-7-2013 08:38 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws