Onkruid? Gemeente Leeuwarden haalt het in één week weg

Leeuwarder nieuws

Onkruid? Gemeente Leeuwarden haalt het in één week weg

LEEUWARDEN, 29 juli 2013 - Het is zomer en alles groeit; ook onkruid. Veel zon en daarna regen en het onkruid schiet de grond uit op stoepen, straten, parkeerplaatsen en tuinen. De gemeente werkt dagelijks aan het onkruidvrij maken van de gemeente.


Is de onkruidgroei bij te houden?Dat lukt over het algemeen goed. In gemeenteraad hebben we afgesproken de beeldkwaliteit ‘basis’ te halen, zoals u op bovenstaande foto ziet. Dat betekent dat enige onkruidgroei is toegestaan. Op sommige plekken accepteren we onkruidgroei, zoals parkeerplaatsen, goten en sommige trottoirs met veel wortelgroei. Het lukt ook niet altijd een straat of parkeerplaats volledig aan te pakken. Onder andere auto’s staan dan vaak in de weg. Dat is jammer, want hierdoor blijft op die plaatsen het onkruid staan.
Wat kunnen we als buurt doen?We vragen of u uw auto(’s) even wilt verplaatsen als u ziet dat het bestrijdingsteam in uw buurt of straat bezig is. Lukt dit niet dan is kunt u misschien zelf het onkruid rond uw auto weghalen.


Gebruikt Leeuwarden chemische middelen?Nee. De gemeente Leeuwarden is in 1993 gestopt met chemische bestrijdingsmiddelen. Voor onkruidbestrijding gebruiken we veegmachines, heetwater machines, handunits met heet water, enkele borstelmachines en bosmaaiers.


Heeft u een klacht of melding?We gaan serieus om met klachten en meldingen. Bij een echt slechtere situatie dan conform de afgesproken beeldkwaliteit, worden klachten in principe binnen 5 werkdagen opgelost. U kunt klachten zo concreet mogelijk melden via Melding woon- en Leefomgeving. Vervolgens doen wij - ook in de zomerperiode - ons uiterste best om dit binnen 1 week te op te lossen.

29-7-2013 12:24 3 reacties

Reacties (3)

Geweldig een gaat ook prima!!! Maarrrr.... ERRUG kammer dat de vijvers en sloten in Camminghaburen niet eens een keer GOED aangepakt worden. Wederom hebben we een dikke laag "drab" in de wateren in Camminghaburen, wanneer zal het eerste kindje of dier verdrinken die denk dat erop gelopen kan worden????
Gemeente pak ook dit probleem aan svp.
Bewoner langs het "Groene ster-pad".

Geplaatst door Robert Visser op 2-8-2013 08:50
Meld als ongepast

Natuurlijk moet je goten niet onkruidvrij maken. Met onkruid blijft het water staan en hopelijk krijg je dan lekkere grote plassen waardoor de automobilisten de fietsers en voetgangers weer nat kunnen sproeien.

Geplaatst door Sjoerd Jelle Wiersma op 4-8-2013 22:48
Meld als ongepast

Mooi streven, alleen in de uitvoering een complete mislukking hier in Westeinde. Het onkruid drukt hier de tegels uit de stoep. Het regenwater in de goten kan niet meer weglopen naar de kolken die verstopt zitten door het onkruid.
Bovenstaande link werkt ook al niet. Goed werk Gemeente Leeuwarden.

Geplaatst door SH Jongbloed op 27-7-2016 12:44
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws