NHL start met cursus ‘Hoe verduurzaam ik mijn woning?’

Leeuwarder nieuws

NHL start met cursus ‘Hoe verduurzaam ik mijn woning?’

LEEUWARDEN, 9 juli 2013 - Er is de laatste tijd veel aandacht voor het onderwerp energiebesparing. Het is inmiddels dan ook algemeen bekend dat het isoleren van een woning niet alleen energie, maar ook flink veel geld bespaart. Daarnaast zien we dat er steeds meer zonnepanelen op onze daken komen te liggen.


Wat kunt u doen?Door de toenemende aandacht voor duurzaam wonen stellen mensen zich steeds vaker de vraag wat ze zelf aan duurzaam wonen kunnen doen. Een groot deel van die vragen probeert de gemeente Leeuwarden te beantwoorden met haar energieloket. Zo kunt u op www.slimwoneninleeuwarden.nl een bespaaronderzoek van uw woning aanvragen en is er informatie te vinden over uitvoerende bedrijven in de regio. Ook komt hier de duurzaamheidslening aan bod.
VerduurzamenEr zijn ook mensen die zelf op onderzoek uit willen gaan. Zij willen bijvoorbeeld meer weten over de verschillende materialen, over wat ze zelf kunnen of over hoe ze een bedrijf moeten aansturen. Wilt u ook meer kennis opdoen over het verduurzamen van woningen? Dan is de cursus die de NHL Hogeschool start echt iets voor u. De cursus start op 8 oktober 2013.


Kennis, advies en praktische tipsDe cursus ‘Hoe verduurzaam ik mijn woning’ bestaat uit 5 avonden. Diverse docenten en gastsprekers laten alle onderwerpen rond verduurzaming aan bod komen; van materialen, constructies, rekenmodellen, verwarming, zonnepanelen tot aan isolatiemogelijkheden. Ook krijgt u direct advies met betrekking tot uw eigen woning.


Gratis cursus voor energieambassadeursOm deel te kunnen nemen aan de cursus is geen voorkennis vereist. Iedereen met interesse in duurzame woningrenovatie kan zich aanmelden. Deelname kost standaard €300,-. De gemeente Leeuwarden geeft haar inwoners €100,- korting. De cursus is gratis voor mensen die met de opgedane kennis energieambassadeur van de stad willen worden. Zij moeten een plan maken voor het enthousiast krijgen en energiezuinig maken van hun eigen buurt. Dit plan moeten ze op de 5e cursusavond presenteren. De tien beste plannen maken kans op maximaal € 750,- waarmee ze hun plannen ook daadwerkelijk uit kunnen voeren.


Kijk voor meer informatie over deze cursus, de aanmelding en actuele les data op:
www.nhl.nl/duurzamewoning . Om geselecteerd te worden als energieambassadeur zal uw aanmelding eerst worden gekeurd door slimwonen@leeuwarden.nl .

9-7-2013 09:01 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws