Leeuwarder nieuws

26 en 27 maart start Himmelwike: schoonmaakactie in Vrijheidswijk

LEEUWARDEN, 24 maart 2014 - Op woensdag 26 en donderdag 27 maart is er een grote schoonmaakactie in de Vrijheidswijk. De actie is een initiatief vanuit de wijk en staat in het teken van het schoon maken én het schoon houden van de omgeving. Daarom zijn verschillende acties gepland waarbij een schone en leefbare wijk het uitgangspunt is. De schoonmaakactie wordt gecombineerd met de opening van de Himmelwike.


- ingezonden -

Grofvuil dag
Woensdag is omgedoopt tot grofvuildag. Op deze dag kunnen bewoners na melding bij de Omrin hun grofvuil langs de weg zetten. Tevens is er een mini-milieustraat ingericht bij MFC Het Mozaïek (Droppingsstraat 2 – 22). Daar staat een wagen van kringloopwinkel Estafette voor nog bruikbare goederen, een container voor tuinafval en een container voor restafval.

Vrijwilligers verwijderen zwerfafval
Donderdag staat in het teken van het verwijderen van zwerfafval. Bijna 350 leerlingen van Piter Jelles de Brege, OBS de Eestroom en PCBO Prins Constantijnschool (Droppingsstraat), gaan onder begeleiding van vrijwilligers van het wijkpanel de straat op om zwerfafval uit de wijk te verwijderen. Ook andere vrijwilligers kunnen zich hier op donderdagochtend voor melden.

Openingsact Himmelwike
Donderdag om 09.00 uur wordt de dag gestart met een openingsact voor de Himmelwike. Deze wordt dit jaar van 27 maart t/m 4 april in Leeuwarden gehouden. Leerlingen van basisscholen gaan deze week op pad om het (zwerf)afval in de omgeving van hun school in te zamelen.

Samenwerking
De schoonmaakactie is georganiseerd door de gemeente Leeuwarden in nauwe samenwerking met het wijkpanel en Omrin, Caparis, Skrep, WoonFriesland, Elkien, Graffiti Platform, Nivo Noord, Stadstoezicht, de buitendienst, Piter Jelles de Brege, OBS de Eestroom en PCBO Prins Constantijnschool (Droppingsstraat). Verder wordt de actie ondersteund door McDonald’s, Stichting Culturele Haadstêd 2018 en ENEXIS.

Gezamenlijke aanpak
Het gezamenlijk werken aan de verbetering van de leefbaarheid in de stad is een typisch voorbeeld van de kracht en mogelijkheden die Leeuwarden en haar inwoners in zich heeft. Met de schoonmaakactie wordt door een gezamenlijke inzet van organisaties gewerkt aan de kwaliteit en nieuwe kansen voor de leefomgeving.

Plaats: MFC Het Mozaïek (Droppingsstraat 2 – 22)
Datum: Donderdag 27 maart

Programma:
09.00 uur: openingswoord Harry van der Molen (wethouder Openbare Ruimte)

Aansluitend: openingsact ‘Himmelwike’
9.25 uur: op pad sturen kinderen en vrijwilligers door de wethouder
9.35 uur: alle kinderen en vrijwilligers de wijk in

24-3-2014 10:54 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws