Leeuwarder nieuws

Drie woonschepen aan Harlinger- en Snekertrekweg houden ligplaats

LEEUWARDEN, 25 maart 2014 - De eigenaren van de schepen "Rubi" en "De Mossel ZZ 20" aan de Harlingertrekweg en de "Stern" aan de Snekertrekweg houden toch hun ligplaatsvergunning. Die was in 2013 ingetrokken door de gemeente Leeuwarden. De eigenaren hebben met succes bezwaar gemaakt bij de bezwaarschriftencommissie. Voor het schip "Gilles" blijft de intrekking van de vergunning wel gehandhaafd.


De gemeente startte in 2012 een handhavingstraject, gericht op het tegengaan van niet-bewoning en slechte onderhoudsstaat van 15 woonschepen in de gemeente. In augustus 2013 zijn zes ligplaatsvergunningen ingetrokken. Tegen vier van die besluiten is bezwaar ingediend waarover de bezwarencommissie een advies heeft gegeven. Het college besluit - mede op basis van dat advies - op de ingediende bezwaren. 


Bron en documenten: gemeente Leeuwarden, college van BW 25 maart 2014

 

 

 

25-3-2014 21:05 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws