Leeuwarder nieuws

Traumachirurg Rob Leemans neemt afscheid van MCL met symposium Teamwork

LEEUWARDEN, maart 2014 - Vrijdagmiddag 28 maart vindt in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) het symposium 'Teamwork' plaats. Het symposium is een initiatief van traumachirurg Rob Leemans, die afscheid neemt van het MCL. Sprekers uit de wereld van de sport, de geneeskunde en de krijgsmacht gaan in op het belang van samenwerking en teamwork op de meest uiteenlopende terreinen.


Voor het symposium worden bijna 300 gasten verwacht, met name uit de wereld van de geneeskunde.

Initiator Rob Leemans kent het belang van teamwork uit zijn werk als traumachirurg en medisch coördinator van de spoedeisende hulp in het MCL. Hij kent als weinig anderen ook het belang van teamwork op heel andere terreinen. Hij werd voor Defensie meermalen uitgezonden op buitenlandse missies. Samen met teamleden van de meest uiteenlopende nationaliteiten was de medische zorg van zwaar verwonde / verminkte militairen maar ook van burgerslachtoffers aan hem toevertrouwd, in oorlogsgebieden in o.a. Irak en in Afghanistan.


Teamwork is ook van belang in de scheepvaart. Chirurg Leemans was vóór zijn artsenstudie stuurman bij de koopvaardij. Hij deed zijn dienstplicht als officier op een mijnenveger. Leemans is in zijn vrije tijd stuurman én scheepsarts op het zeilend zeeschip de Eendracht.

Het symposium wordt gehouden ter gelegenheid van het afscheid van Leemans als chirurg bij het MCL.

 

 

 

27-3-2014 10:41 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws