Leeuwarder nieuws

Werk voor Leeuwarder jeugdwerklozen bij defensie

LEEUWARDEN, 27 maart 2014 - Defensie heeft jaarlijks 4.000 nieuwe medewerkers nodig. Wethouder Harry van der Molen tekent vandaag in Den Helder een convenant met defensie om jeugdige werkloze Leeuwarders aan het werk te krijgen bij defensie.


- ingezonden -

UWV WERKbedrijf, wethouder Harry van der Molen (Aanpak Jeugdwerkloosheid) van de gemeente Leeuwarden, Mirjam Sterk (ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid) en het Ministerie van Defensie ondertekenen op donderdag 27 maart 2014 in Den Helder een convenant in het kader van de aanpak van jeugdwerkloosheid. De komende tijd ondertekent Defensie soortgelijke convenanten met Groningen, Emmen, Zwolle en Rotterdam.

Terwijl de jeugdwerkeloosheid in Nederlands hoog is, heeft Defensie jaarlijks behoefte aan 4.000 nieuwe medewerkers. Hierbij gaat het vooral om jongeren tot 27 jaar. In het convenant dat donderdag ondertekend wordt, staan concrete afspraken voor samenwerking. Het gaat dan onder andere om het aanleveren van geschikte kandidaten, het uitwisselen van informatie en het bieden van extra stage- en opleidingsplaatsen. De ondertekening vindt plaats aan boord van onderzeeboot Zr. Ms. Bruinvis tijdens een informatiedag van de Koninklijke Marine.

27-3-2014 10:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws