Creatieve Leeuwarders werken nachtlang over voor vijf goede doelen

Leeuwarder nieuws

Creatieve Leeuwarders werken nachtlang over voor vijf goede doelen

LEEUWARDEN, 31 maart 2014 - ‘De Wadloze Weken, weet wad je mist.’ Een At(r)axie-park. En een Puberruil XXL met gehandicapte kinderen uit Bangladesh. Dit is een greep uit de creatieve concepten die zijn bedacht tijdens het evenement 8 Uur Overwerken voor het Goede Doel op vrijdag 28 maart in Leeuwarden.
- ingezonden -

De Kanselarij was deze nacht de werkvloer voor 25 creatieven, die van 18.00 uur tot 3.00 uur ’s nachts de handen vrijwillig uit de mouwen staken voor 5 goede doelen: Natuurmonumenten, Nemas, Charity4Brains, niKetan en De Regenboogboom. ‘Ruilhandel anno 2014’, aldus de organisatie.

Nachtlang overwerken
Aan ieder goed doel was een team met 5 creatieven, een coach en een specifieke opdracht gekoppeld. Eén van de opdrachten was bijvoorbeeld van de stichting Charity4Brains: bedenk een campagne waarmee de coördinatiestoornis ataxie meer onder de bekendheid komt.

Teamlid Marilyn de Beurs: “Onze insteek was: draai het hebben van deze stoornis om tot een voordeel. We willen ataxie onder de aandacht brengen door te zeggen dat het heerlijk is om op een invalide-parkeerplek te mogen staan. Of dat ataxiepatiënten lekker mogen blijven zitten waar anderen moeten staan. Daarnaast hebben we een At(r)axie-park bedacht, met daarin allerlei attracties die voor een dronken gevoel moeten zorgen. Op die manier hopen we dat mensen zich beter in ataxie-patiënten kunnen verplaatsen en daardoor donateur worden.”

Stuart Mavis schrijft lied in 8 uren
Naast de vijf goede doelen-teams, was aan de Leeuwarder band Stuart Mavis gevraagd een lied te schrijven in diezelfde 8 uren. Aan het einde van de avond brachten zij deze ten gehore, en maandag maakt de band een opname van het lied. Zanger Sjoerd Vriesema: “Al vroeg op de avond wisten we dat dit een lied moest worden waardoor mensen in opstand zouden komen. Er zit een soort Afrikaanse straatbeat in en een opzwepende tekst, waarvan wij hopen dat mensen in actie zullen komen.”

Evenement typerend voor de huidige generatie
De organisatie van 8 Uur Overwerken in Leeuwarden kijkt met tevredenheid terug op het evenement. Friso Visser, organisator: “Ik ben kapot, maar het is het waard. Alle goede doelen waren enthousiast en daar krijg je energie van. Daarnaast denk ik dat dit evenement typerend is voor de huidige generatie, die samen wil werken en wil delen, in plaats van voor status en geld gaat. Ik vind dit heel bijzonder en kijk uit naar de volgende editie van 8 Uur Overwerken!”

8 Uur Overwerken: wereldwijd
8 Uur Overwerken is een wereldwijd evenement dat tegelijkertijd ook in 15 andere steden als Groningen, Amsterdam, San Fransisco en Sydney gehouden werd.

31-3-2014 10:32 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws