Leeuwarder nieuws

"Opheldering over dreigement Doeksen"

LEEUWARDEN, 31 maart 2014 - De Statenfractie Friese Koers wil opheldering van de Commissaris van de Koning John Jorritsma over de dreigementen van rederij Doeksen naar aanleiding van het mislukte overleg met concurrent EVT.


- ingezonden -

Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: “ De provincie mag de eilandbewoners van Terschelling en Vlieland niet de rug toekeren nu rederij Doeksen keiharde dreigementen heeft geuit, en wil uitvoeren, richting de eilandbewoners en het toerisme.

Rederij Doeksen wil minder afvaarten maken naar Terschelling en Vlieland, de boottickets veel duurder maken en bijna 20% langzamer varen naar Vlieland.

Het is te gek voor woorden dat de provincie Friesland miljoenen uitgeeft om meer toeristen naar Friesland te trekken en dat rederij Doeksen doelbewust de eilandbewoners en de toeristen chanteert. Dat staat haaks op elkaar en is onaanvaardbaar.

Het moment is aangebroken dat commissaris John Jorritsma onmiddellijk moet vertrekken naar Den Haag om van de staatssecretaris Wilma Mansveld te eisen dat rederij Doeksen haar officiële veerdienstcontract naleeft of een miljoenenschade claim bij rederij Doeksen neerlegt.

Helaas hebben de dreigementen van Rederij Doeksen ook een negatief gevolg op het lokale toerisme en op de werkgelegenheid op deze prachtige eilanden.

Inmiddels heeft Statenfractie Friese Koers schriftelijke vragen gesteld.

31-3-2014 10:25 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws