Leeuwarder nieuws

Gratis lunch voor mantelzorgers in De Harmonie Leeuwarden

LEEUWARDEN, oktober 2015 - Mantelzorgers besteden vaak meerdere uren per week aan het bieden van zorg voor mensen in hun naaste omgeving. Vanaf 2015 hebben gemeenten de taak om mantelzorgers extra te ondersteunen en te bedanken voor hun inzet. De gemeente Leeuwarden biedt al haar mantelzorgers op 8 november een gratis mega lunch aan in Stadsschouwburg De Harmonie.


- ingezonden -

Alle Friese gemeenten ontvangen van het Rijk een tegemoetkoming voor de invulling van de jaarlijkse waardering aan mantelzorgers. De gemeente Leeuwarden heeft als eerste gemeente in Friesland definitief besloten hoe ze dit geld gaan besteden. Andere gemeenten bepalen later dit jaar hoe ze de jaarlijkse waardering uitwerken. Dit blijkt uit een onderzoek van het Fries Sociaal Planbureau.

Om mantelzorgers binnen de gemeente Leeuwarden te bedanken voor hun inzet wordt op 8 november een gratis mega lunch georganiseerd in Stadsschouwburg De Harmonie. Ook kunnen mantelzorgers een gratis voorstelling bijwonen. Aanmelden hiervoor kan tot 15 oktober via mantelzorgwijzer.nl. Op 29 september ontvingen mantelzorgers via de Sociale Verzekeringsbank een uitnodigingsbrief.

De gemeente Leeuwarden heeft op de website mantelzorgwijzer.nl een enquête online gezet, waarin wordt gevraagd hoe mantelzorgers de zorg ervaren en wat voor ondersteuning ze graag zouden willen ontvangen. Alle mantelzorgers worden opgeroepen deze enquête in te vullen, zodat de gemeente Leeuwarden nog beter kan aansluiten bij de wensen en behoeftes van mantelzorgers. Onder de deelnemers aan de enquête wordt een iPad verloot.

2-10-2015 15:46 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws