Leeuwarder nieuws

Veel activiteiten tijdens Week van de Opvoeding in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2015 – Van 5 - 11 oktober 2015 viert het hele land de Week van de Opvoeding. In de gemeente Leeuwarden worden tal van opvoedactiviteiten georganiseerd voor ouders en professionals die met kinderen en ouders werken. Met het feestelijke thema ‘Geef me de vijf’ wordt het eerste lustrum van de Week van de Opvoeding gevierd.


– ingezonden –

In de gemeente Leeuwarden staan tijdens de Week van de Opvoeding de vijf thema’s: opvoedingsondersteuning, mediawijsheid, het puberbrein, financiële opvoeding en samenwerken met ouders centraal. Met vijf activiteiten voor vijf verschillende doelgroepen, geeft het Opvoedpunt Leeuwarden invulling aan de Week van de Opvoeding 2015. Tijdens deze week wordt in Leeuwarden tevens een digitale Opvoedkrant verspreid.

Opening
Op maandag 5 oktober opent wethouder van Jeugd en Onderwijs Thea Koster de Week van de Opvoeding bij het Ontmoetingscentrum voor Jonge Ouders in Leeuwarden. De ouders nemen hier deel aan de Opvoedparty, waarbij ze onder begeleiding van een pedagoog van het Opvoedpunt in gesprek gaan over opvoedthema’s en -dilemma’s. In de Week van de Opvoeding wordt op meerdere plekken een Opvoedparty georganiseerd, waaronder tijdens de peuter- en kleutergym in de Rengershal op 7 oktober. Geïnteresseerde ouders kunnen zich - ook na de Week van de Opvoeding - aanmelden bij het Opvoedpunt voor een Opvoedparty bij hen thuis, op school, in het wijkcentrum, et cetera. Greep uit het programma

Op 5 oktober geeft docent, columnist en coach José Koster het gastcollege ‘1001 ouders’ voor professionals die met ouders en kinderen werken.

Theatergroep PlayBack speelt op 6 oktober voor ouders van kinderen in de leeftijd van 12 - 18 jaar de interactieve voorstelling ‘Credits: dan pin je toch gewoon even?’. De voorstelling draait om bewust leren omgaan met geld. In de herkenbare situaties komen onderwerpen aan bod, zoals ‘hoeveel geld hebben jongeren nou echt nodig?’ en ‘wat te doen als iedereen uit de klas wel die Iphone 6 mag hebben’.

Op De Dyk, de openbare mavo in Leeuwarden, is op 7 oktober een voorlichtingsavond voor ouders van de kinderen uit klas 1 en 2 over mediawijsheid. Deze interactieve bijeenkomst wordt begeleid door een mediacoach van GGD Fryslân. Alle ouders met pubers kunnen op donderdagavond 8 oktober hun vragen van 19.00 - 21.00 uur telefonisch en via e-mail stellen op het puberspreekuur van Opvoedpunt Leeuwarden.

Opvoedpunt Leeuwarden
Opvoedpunt Leeuwarden is de plek waar ouders, professionals en vrijwilligers uit de gemeente Leeuwarden met kinderen in de leeftijd van 0 - 18 jaar al hun opvoedvragen kunnen stellen. Geen opvoedonderwerp is te gek. Ouders kunnen digitaal of tijdens de inloopspreekuren op diverse locaties in de stad terecht bij het Opvoedpunt. Zodat zij met een opvoedadviseur/pedagoog, in een persoonlijk gesprek, naar een oplossing kunnen zoeken. Opvoedpunt Leeuwarden is een samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden en de Jeugdgezondheidszorg van GGD Fryslân.

Het volledige programma met data, tijden en locaties: www.opvoedpuntleeuwarden.nl

2-10-2015 15:30 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws