Leeuwarder nieuws

Pathé bioscoop met 7 zalen naast Harmonie

LEEUWARDEN, 2 september 2015 - Het college van B&W heeft met Pathé een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om te komen tot een nieuwe bioscoop op het Harmonieplein achter het gerechtsgebouw. De gemeente investeert € 1,1 miljoen in het bouwrijp maken en verkoopt de grond voor € 1,5 miljoen aan Pathé. De winst van 4 ton wordt in de gemeentelijke grondexploitatie gestopt.


tekst: gemeente Leeuwarden

Een bioscoop op deze locatie betekent in functionele zin een vergroting van het recreatieve aanbod in de binnenstad en een versterking van het Ruiterskwartier als uitgaansgebied. De bioscoop zal extra bezoekers naar de binnenstad trekken. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud en versterking van de aantrekkelijkheid van de binnenstad.

De belangrijkste doelstelling van de overeenkomst is om nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden de grond in bouwrijpe staat te leveren aan Pathé waarna Pathé de nieuwe bioscoop realiseert. Belangrijke ontbindende voorwaarden in de overeenkomst hebben betrekking op de beschikbaarheid van een onvoorwaardelijke koopovereenkomst met het Rijk aangaande het kantoorpand achter het Gerechtsgebouw, de daarvoor benodigde kredietverstrekking door de gemeenteraad en de tijdige goedkeuring door de RvC van Pathé.

De gemeente heeft samen met Pathé ruimtelijke randvoorwaarden en welstandscriteria opgesteld. Voorafgaand aan de planologische procedure voor een nieuw bestemmingsplan worden de randvoorwaarden en welstandscriteria aangeboden aan de gemeenteraad voor besluitvorming. Het plan voorziet in de bouw van een bioscoop met 7 zalen en circa 1.000 stoelen.

Tevens wordt krediet gevraagd voor de verdere voorbereiding van het project waaronder de aankoop van het pand van het Rijk achter het gerechtshof. Dit pand zal gekocht en gesloopt nadat Pathe op basis van een onherroepelijke omgevingsvergunning de totale locatie in bouwrijpe staat afneemt.

Achtergronddocumenten: gemeente Leeuwarden, College van B&W 1 september 2015

2-9-2015 09:32 1 reacties

Reacties (1)

En wat dan met al die andere bioscopen. Leeuwarden heeft niet veel geld en dan wel investeren in deze grappenmakerij waar niemand op zit te wachten behalve waarschijnlijk een "beleidsmaker"die zegt mee gaan met de tijd verouderd etc etc om zijn wensen maar door te kunnen drukken bla bla bla.

Geplaatst door Henk op 2-1-2016 22:54
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws