Sport

De Walvisch gemakkelijke prooi Orca

LEEUWARDEN, 2 maart 2015 - Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloheren van Orca Leeuwarden een op papier simpele uitwedstrijd tegen de Walvisch uit Groningen. De Groninger equipe verliest weliswaar niet elke wedstrijd met ruime cijfers, gewonnen werd er slechts éénmaal.


- ingezonden -

Orca, dat nog altijd een ongekend eerste seizoen in de tweede klasse doormaakt, had weinig te duchten van z’n tegenstander. De Groningers deden best leuk mee, maar wanneer de Leeuwarders de gashendel vol opentrokken was er geen houden aan.
De ploeg van trainer/coach Jurjen Holwerda trok fel van leer en was vanaf minuut één de bovenliggende ploeg. De heren mochten zichzelf wel aanrekenen dat de Walvisch vanaf ruime afstand een paar keer vrij mochten schieten, wat andermaal resulteerde in een doelpunt.

Het verdere verloop van de wedstrijd was ruim in het voordeel van Orca. De Walvisch kon steeds slechts tot twee doelpunten naderen en moesten dan de gasten weer aan het woord laten.
In de laatste periode was het smullen geblazen, de Leeuwarders wisten maar liefst vijf keer te scoren en maakten het karwei in stijl af. Eindstand: 9-15
Komende zaterdag spelen de heren thuis in de Blauwe Golf tegen de Mors uit Rijssen. De wedstrijd begint om 18:45.

Doelpunten Orca: Jeroen Wouters(6x), Frank Pol(3x), Duncan Jongbloed en Hylke Meijer(beiden 2x), Rik van Lohuizen en Brian den Edel(beiden 1x).

www.zvorca.nl

2-3-2015 11:39 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport