Uitgaan

Notfall Filmfestival! Toch filmfestival in november in Leeuwarden

Notfall Filmfestival! Toch filmfestival in november in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 12 oktober 2012 - Het tweede weekeinde van november komt er toch een filmfestival in Leeuwarden. Niet het Noordelijk Film Festival, want dat slaat in 2012 een jaartje over. Van 9 t/m 11 november wordt het voormalige expeditieknooppunt van de PTT (tot begin dit jaar zat het provinciehuis erin) omgetoverd tot een festivalpaleis met zeven zalen.


- tekst: www.notfall.nl

Notfall is voortgekomen uit een rumoerige vergadering in het Oranje Bierhuis, van een groep Leeuwarders die zich er niet bij wilden neerleggen dat er in Leeuwarden geen filmfestival zou zijn dit jaar. Voor Notfall is er geen budget, er zijn alleen maar vrijwilligers en liefhebbers.

Het Notfall Filmfestival tovert op 9, 10 en 11 november het voormalige expeditieknooppunt van de PTT (tot begin dit jaar zat het provinciehuis erin) om tot een festivalpaleis met zeven zalen. Er worden tientallen films vertoond, er is een dvd-ruilbeurs, er zijn lezingen en inleidingen, verschillende filmmakers zijn aanwezig.

Dol op Argentijnse tango, Chinese hiphop, punk uit Myanmar? Notfall toont het. Geïnteresseerd in de band tussen geloof en film? Notfall openbaart het. Altijd meer van Bollywood willen weten? Notfall legt het uit. Nog nooit Friese schokhorror gezien? Notfall heeft het.

Een weekeinde lang is Notfall alles wat de filmliefhebber nodig heeft – meer dan 100 korte en lange films uit Fryslân, Europa en de hele wereld.

Notfall wordt o.a. mogelijk gemaakt door EYE, Freakfilm distributie, EYE, Fab & Furious Film Festival Milaan, Unerhört! Hamburg, Aneta Ozorek/Katowice, Cinema Ascona, Erik Zijlstra, Halbe Piter Claus, Wouter Janssen, Salar Zarza, Grendel Games, Podium Asteriks, RGB, Orlow Seunke, Heksenhamer, Jeanette Groenendaal, dominee Van Dijk, Centrum voor Film in Friesland, VHDG,
Media Art Friesland, Filmakademie Amsterdam, Stoptrik Maribor/Slovenië en heel veel vrijwilligers.

Het volledige programma van Notfall wordt de komende weken geleidelijk bekend gemaakt.

Meer informatie staat op www.notfall.nl.

 

12-10-2012 11:58 1 reacties

Reacties (1)

hoera ,wat een geweldige oplossing, dank, groeten en tot festivals, janke

Geplaatst door j.dekinga op 22-10-2012 13:44
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan