27 oktober Yellow House Baroque in Oranjezaal Stadhuis Leeuwarden

Uitgaan

27 oktober Yellow House Baroque in Oranjezaal Stadhuis Leeuwarden

LEEUWARDEN, oktober 2012 – Zaterdag 27 oktober (20.15 uur ) wordt in de Oranjezaal van het Stadhuis Leeuwarden Yellow House Baroque opgevoerd. De titel verwijst naar een reconstructie van een kerstavond in het koffiehuis van Gottfried Zimmermann in Leipzig waar het Collegium Musicum elke week concerten speelde.


Café Zimmermann
Het ensemble Collegium Musicum werd opgericht door Georg Philipp Telemann en gedirigeerd door Johan Sebastiaan Bach tussen 1729 en 1739. Er werden wereldlijke cantates en instrumentale werken uitgevoerd zoals trio sonates, concertos en werken voor solo instrumenten. Talrijke muzikanten uit Leipzig en het nabij gelegen Dresden kwamen naar het café om de beroemde cantor te ontmoeten en om deel te nemen aan het rijke muzikale klimaat in Leipzig. In het cafe van Zimmerman klonk een breed spectrum van muziek: Muziek geschreven door Bach en zijn zonen, van Telemann alsmede werken van belangrijke Europese componisten. Deze muziek circuleerde veelal in de vorm van kopieën en arrangementen van tijdgenoten en voorgangers.

Programma
G.P. Telemann Trio Sonata in d klein
J.S. Bach Organ trio sonata 1 in F groot
J.S. Bach after BWV 525 in Eb major,
B.Storace Passacagli a-klein
G.F. Handel Trio Sonata in F groot, Op.2/4
G.F. Handel Trio Sonata in b klein, Op.2/1
G.P. Telemann Sonata 5 in C grot
J.S. Bach Organ trio sonata 4 in e klein
G.P. Telemann Concerto 1 in D groot

Kaarten kunt u reserveren via www.appassionata-leeuwarden.nl
de maximale zaalcapaciteit is 75
Entree € 15

Kaartverkoop Poort Music Leeuwarden

 

26-10-2012 23:16 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan