4 oktober presentatie vrolijk kinderboek Christopher Morgan in Leeuwarden

Uitgaan

4 oktober presentatie vrolijk kinderboek Christopher Morgan in Leeuwarden

Leeuwarden, oktober 2012 - Op dierendag, donderdag 4 oktober, presenteert uitgeverij Elikser de vrolijke vertelling De avonturen van koning Kwak, geschreven door Christopher C. Morgan bij boekhandel Van der Velde aan de Nieuwestad in Leeuwarden. Het eerste exemplaar is voor gemeenteraadslid Karen Vasbinder. Inloop vanaf 19.00.


- ingezonden -

Meer over het boek
:
Op een planeet waar amfibieën de baas zijn, leren wij kikkerkoning Arthur Kwak kennen. Deze zeventiende-eeuwse koning leeft in alle rust en vrede. Maar plotseling wordt de vrede ruw verstoord: prins Carel wordt vermist! De koning roept onmiddellijk de hulp in van een oude bekende, generaal Poepie. Samen met dikke tante Tini en andere bijzondere kikkers ontrafelt hij het geheim van de vermissing. Daarbij moeten ze wel heel opmerkelijke capriolen uithalen! Hun zoektocht begint in de Bossen van Berouw. Daar vinden ze Carels jas. Maar dan trekt een onzichtbaar verschijnsel generaal Poepie de toekomst in. En hier begint het avontuur…

… van een vrolijk verhaal, vlot verteld, goed bedacht en levendig geïllustreerd. Om voor te lezen én om zelf te lezen, vanaf een jaar of acht.

Meer over de schrijver:
Christopher C. Morgan werd geboren in het pittorekse Engelse plaatsje Deven, groeide op in de Schotse hooglanden en verhuisde al op jonge leeftijd naar Leeuwarden. Als acteur won hij twee keer het Jongeren Theaterfestival, speelde mee in diverse films en was te zien in de jongerensoap Linkk van Omroep Friesland. Morgan is lid van Acta Theaterproducties, dat met name dinerkomedies speelt en theatrale stadswandelingen organiseert. Daarnaast is schrijven zijn passie. Morgan is een groot verhalenverteller. Dat bleek al uit de lange brieven die hij aan zijn grootvader overzee schreef en de zelf verzonnen verhalen die hij aan zijn zusje en drie broertjes voor het slapen gaan vertelde. Vaak speelden kikkers daar een hoofdrol in. Het kon haast niet anders dan dat dit zou resulteren in een vrolijk en vlot lezend ‘kikkerboek’.

Titel: De avonturen van koning Kwak
Auteur: Christopher C. Morgan
Illustraties: Jikke van der Zee
Uitgever: Elikser
Aantal pagina’s: 103
ISBN: 978 90 8954 477 3

Prijs: € 13,95

 

3-10-2012 22:18 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan