Uitgaan

7 oktober Accademia Amsterdam met sprankelende barokmuziek in Leeuwarden

LEEUWARDEN, oktober 2012 - Zondag 7 oktober presenteert Accademia Amsterdam herontdekte (cantate)muziek van de ten onrechte vergeten meester F.W. Zachow (1663-1712), en van diens jeugdleerling G.F. Händel (1685-1759). Prachtige sprankelende barokmuziek. De concerten worden inspirerend toegelicht door ‘spreekstalmeester’ Gerard van der Leeuw.Uitvoering
Ludger Remy (Dresden) – muzikale leiding en maestro al cembalo
Constanze Backes – solosopraan
Accademia Amsterdam – barokensemble


De internationale muziekvakpers en publiek zijn lovend over de eerste barokconcerten en cd van Accademia Amsterdam, met herontdekte cantates van Friedrich Wilhelm Zachow. Nu een tweede concertronde met uit het vergeetstof gehaalde composities.

Zachow was een bescheiden maar bekwaam-verfrissend componist, cantor en organist in Halle. Hij verliet zijn stad nooit, en werd alleen bekend als leermeester van de piepjonge Georg Friedrich Händel. De leerling werd wereldberoemd en schatrijk aan het Engelse hof. Nu blijkt Zachows werk minstens zo sprankelend, en kunnen we horen waar Händel zijn kundigheid op baseerde.

Accademia Amsterdam voert vocale en instrumentale muziek uit van Zachow en Händel. Er zal een solocantate te horen zijn die nooit eerder in onze tijd te horen was.

Voorproefjes op YouTube: www.youtube.com/AccademiaAmsterdam


Nieuwsgierig naar de achtergronden? Kijk dan op www.zachow.amstelimpresariaat.nl .


Accademia Amsterdam
7 oktober 2012 15.00 uur
Doopsgezinde kerk Leeuwarden, Wirdumerdijk 18
Toegang: € 18,00

Tickets
- EVENTIM callcenter: 0900 – 1330
- on-line: www.tickets.amstelimpresariaat.nl

- aan de zaal 30 min vóór aanvang van de concerten

 

 

4-10-2012 12:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan