Uitgaan

7 oktober Johanna ter Steege te gast in Filmhuis Leeuwarden

Leeuwarden, oktober 2012 - In het kader van de Saskia 400 viering draait Filmhuis Leeuwarden aanstaande zondagmiddag om 14.30 uur de film Rembrandt van Charles Mattton. Actrice Johanna ter Steege speelt hierin de rol van Saskia Uylenburgh. Johanna is zondag zelf aanwezig bij deze voorstelling voor een korte inleiding en nagesprek met het publiek!


- ingezonden Filmhuis Leeuwarden -

Actrice Johanna ter Steege is in Nederland vooral bekend door haar rol in The Vanishing, maar veroverde bijvoorbeeld ook het hart van Stanley Kubrick, die haar een rol aanbood in de film Aryan Papers. Helaas werd deze uiteindelijk nooit gemaakt. Op het Nederlands Film Festival is net haar laatste film in première gegaan, Lilet Never Happened. Omdat het zo bijzonder is om haar te gast te hebben in het Filmhuis, vertoont het Filmhuis op basis van haar keuze nóg een mooie film waarin zij een belangrijke rol speelt. Dit is de recente en ontroerende familiefilm Achtste groepers huilen niet geworden, waarin zij samen met haar eigen dochter Hanna Obbeek schittert. Zo viert Filmhuis Leeuwarden aanstaande zondag niet alleen Saskia Uylenburgh, maar ook een beetje Johanna ter Steege.

Filmhuis Leeuwarden doet met het vertonen van de film Rembrandt mee aan de Saskia 400 viering. Precies 400 jaar geleden, in 1612, is Rembrandts grote liefde, Saskia Uylenburgh, geboren. In 1634 trouwden Rembrandt en Saskia in St. Annaparochie. In het Rembrandtjaar (2006) stond de meester zelf centraal, maar in 2012 wordt zijn grote liefde in het zonnetje gezet door middel van allerlei activiteiten. De geëmancipeerde Friezin beïnvloedde zijn kunst, wist als dochter van een notabele om te gaan met zijn opdrachtgevers, droeg mede dankzij familiefortuin bij aan de instandhouding van de ‘BV Rembrandt’ etc. Rembrandt beleefde tijdens dit huwelijk niet voor niets zijn productiefste periode.

Samengevat:

“Achtste groepers huilen niet”: zondag 7 oktober om 11.00 uur en woensdag 10 oktober 14.00 uur
“Rembrandt” met inleiding en Q&A met Johanna ter Steege: zondag 7 oktober om 14.30 uur

Meer informatie is te vinden op de website van Filmhuis Leeuwarden onder ‘specials’.
Reserveren voor deze voorstellingen kan via: 058-2125060

4-10-2012 11:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan