13 oktober Taptoe Leeuwarden 2012

Uitgaan

13 oktober Taptoe Leeuwarden 2012

LEEUWARDEN, oktober 2013 - Een spectaculaire avond vol show en muziek, dat krijgen de bezoekers van de 39e editie van Taptoe Leeuwarden voorgeschoteld. Op zaterdag 13 oktober is het WTC Expo in Leeuwarden het decor van een topprogramma met zes topklasse showkorpsen, de beste illusionist van de wereld en vele andere acts.


ingezonden: Taptoe Leeuwarden

 

Op de taptoe beleeft ook de wereldberoemde Blauhûster Dakkapel zijn laatste officiële optreden. Nieuw is het voorprogramma 'Percussive Heartbeat', dat vanaf 17.00 uur in het WTC Expo begint.


De Taptoe werkt zoals altijd met een thema. Dit jaar krijgen de bijna 5.000 bezoekers
een 'Music & Mysterie Show' voorgeschoteld. Centraal staan de optredens van zes muziekkorpsen, die hun sporen in Nederland en daarbuiten ruimschoots verdiend hebben. De organisatie heeft Adest Musica Sassenheim, Pasveerkorps Leeuwarden, Floraband Rijnsburg, Beatrix Drum & Bugle Corps Hilversum, Irene Ede en Bicycle Showband Crescendo Opende gecontracteerd. “Stuk voor stuk korpsen die al jaren op wereldniveau acteren en veel indruk hebben gemaakt tijdens eerdere optredens in Leeuwarden. Aangevuld met een mooie ambiance en prachtige lichteffecten, zorgen ze voor prachtige optredens”, zegt regisseur Piet van Houten.

 

 

Prince of Illusions, fotograaf: Piet Hein Out


De tussenact wordt dit jaar verzorgd door de Prince of Illusions. Hij werd onlangs uitgeroepen tot Wereldkampioen Illusionisme en zal het publiek verbazen met zijn fantastische trucs. “Het is echt heel bijzonder dat hij in Leeuwarden te zien is. In zijn agenda is geen plekje meer te vinden, sinds hij wereldkampioen is geworden. Hij reist nu de hele wereld over en staat binnenkort in Carré! Wij waren er net op tijd bij en we zijn er trots op dat juist Taptoe Leeuwarden een van zijn weinig optredens is in Nederland”, aldus Van Houten.


“We houden ervan om vooruitstrevend te zijn”, zegt Van Houten. “Ons evenement is meer dan een Taptoe. Door bijzondere acts te programmeren, hopen we een nieuw publiek te interesseren. Ook showkorpsen ontwikkelen zich: ze brengen tegenwoordig haast complete theaterproducties. Dat een Taptoe oubollig is, komt er bij ons niet in. Dit is een avond uit voor iedereen die van muziek, show en theater houdt!”

De Blauhûster Dakkapel, wereldberoemd in en buiten Friesland, neemt in Leeuwarden officieel afscheid van het grote publiek. Zij vermaken, samen met de Menaemer Feintsjes, het publiek voor, tijdens en na de Taptoe. Eeuwke van der Wal, die al tientallen jaren de Taptoe presenteert, neemt ook afscheid. Het is de laatste keer dat hij de microfoon ter hand neemt. “Eeuwke was dé stem van Taptoe Leeuwarden en hij verdient een groots afscheid”, aldus Van Houten.

De korpsen presenteren zich op 13 oktober vanaf 15.00 uur in de Leeuwarder binnenstad. Het nieuwe Zaailand is als vanouds het startpunt van de parade, die de korpsen tweemaal over de Nieuwstad voert.

 

Om 17.00 begint de Slagwerkdag van de Friese instrumentenfabrikant Vancore. Daar zijn optredens van het Friese Broken Brass Ensemble, Advendo Sneek en het Rotterdamse Earthquake Brass.

 

De Taptoe begint om 19.30 uur in het WTC Expo Center.

 

Informatie over kaartverkoop is te vinden op www.taptoeleeuwarden.nl. Daar kunnen liefhebbers ook kaarten met korting kopen.

 

 

9-10-2012 11:53 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan