31 oktober lezing Hans Goedkoop in Tresoar over De laatste man

Uitgaan

31 oktober lezing Hans Goedkoop in Tresoar over De laatste man

LEEUWARDEN, oktober 2012 - Op woensdag 31 oktober zal Hans Goedkoop een lezing geven over zijn onlangs verschenen boek De laatste man. Een herinnering. De avond vindt plaats in Tresoar, Boterhoek 1 in Leeuwarden en begint om 20.00 uur. Entree: € 7,50.


Kaarten kunnen gereserveerd worden via Boekhandel Selexyz De Tille in Leeuwarden.

In 1948 leidt een Nederlandse officier in Indië een operatie tegen de opstandelingen die het land onafhankelijk willen zien en arresteert hun leider Soekarno. Hij wordt generaal. Maar als de onafhankelijkheid toch komt en hij repatrieert, krijgt hij alleen nog werk als adviseur van de brandweer. Hoe kan dat? De laatste man is een familieverhaal. Als kleinzoon van de officier ontwart Hans Goedkoop een geschiedenis die altijd ongeschreven bleef. Hij volgt de sporen van zijn opa en stuit op conflicten en geheime acties. Uit de nadagen van Nederlands-Indië blijkt meer ongeschreven te zijn gebleven – en opnieuw, hoe kan dat?

De laatste man ziet het verlies van Indië door het prisma van één leven. Hoe een man en een geschiedenis werden vergeten – en worden teruggezocht.

Hans Goedkoop is historicus en biograaf, van Herman Heijermans (Geluk, 1996) en Renate Rubinstein. Over deze laatste auteur publiceerde hij diverse essays in heruitgaven van haar werk, zoals in Over Israël, Twijfel trainen en Mijn beter ik. In 2004 verscheen Een verhaal dat het leven moet veranderen, essays over Nederlandse schrijvers. Hans Goedkoop is tevens presentator van het historische televisieprogramma Andere tijden van VPRO en NTR.

9-10-2012 15:48 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan