Uitgaan

Koningsdag 2015 in Leeuwarden

LEEUWARDEN, april 2015 – Koningsdag in Leeuwarden is op 27 april 2015 van 8.30 tot 1.00 uur het feestelijke hart van Friesland. Met traditioneel de grote vrijmarkt in de binnenstad en de hele dag activiteiten en evenementen in Leeuwarden.


Programma Koningsdag 2015 Leeuwarden

Vrijmarkt binnenstad Leeuwarden


De vrijmarkt in Leeuwarden vindt op maandag 27 april 2015 plaats door de hele binnenstad, van 8.30 tot 17.00 uur. Het vrijmarktgebied loopt tijdens de Koningsdag van de Groeneweg via de Boterhoek, Westerplantage, Nieuwestad, Waagplein, Wirdumerdijk, Sint Jacobsstraat, Gouveneursplein, Eewal en de Kelders.

Vrijmarkt voor kinderen


In een deel van de Prinsentuin is een vrijmarkt voor kinderen.

Spelregels Leeuwarden Koningsdag 2015
Om de viering van Koningsdag op maandag 27 april in Leeuwarden in goede banen te leiden is er een aantal spelregels opgesteld. Kijk hier voor de spelregels in Leeuwarden op 27 april 2015.


Koningsdag: voordelig met de stadsbus en regiobus


U kunt op maandag 27 april voordelig met de bus in de regio Noord- en Zuidwest-Fryslân reizen. Op vertoon van de aangeschafte ritkaart tijdens de heenreis kunt u gratis weer terug reizen. Er wordt tijdens Koningsdag gereden volgens de zaterdagdienstregeling.

Wie gebruik wil maken van de actie, kan bij het instappen bij de buschauffeur een ritkaart kopen. De ritkaarten zijn afhankelijk van de afstand 2, 4 of 6 Euro. Deze ritkaart is ook de terugreis geldig in alle stads- en streekbussen van Arriva in de regio Noord- en Zuidwest-Fryslân. De Qliner, buurt- en belbussen en de Opstapper zijn uitgesloten van de actie.


Koningsdagconcert Prinsentuin


In de Prinsentuin wordt van 14.00 tot 18.00 uur het Koningsdag concert gehouden.
Kingsday Outdoor op Oldehoofsterkerkhof


Op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden verzorgt Club Red van 14.00 uur tot 23.00 uur Kingsday Outdoor, het jaarlijkse dance-feest tijdens Koningdag op het Oldehoofsterkerkhof. Behalve Dyna en Dannic draaien op maandag 27 april andere DJ’s van internationaal niveau.

Tickets zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.red-room.nl/tickets (€ 7,50) en bij het festival zelf aan de ingang. Na 19.00 uur kosten deze hier € 10,-.

Muziekplein Leeuwarden op Wilhelminaplein


Tijdens Koningsdag 2015 wordt van 13.00 tot 22:00 uur op het Wilhelminaplein het festival ‘Leeuwarder Muziekplein‘ georganiseerd met live muziek voor jong en oud op twee podia, gezellige terrassen en veilig speelplezier voor kinderen.Dance event op Mata Hariplein (Groot Schavernek)


Op het Mata Hariplein (Groot Schavernek) wordt traditioneel Koningsdag gevierd met een dance event van 13.00 tot 22.00 uur. De line up in 2015: met Steff da Campo, Ricardo Silvio en Martin Harder. De toegang is gratis. Bij slecht weer wordt het festival overdekt. De toegang is gratis.

Klokplein


Noktuné organiseert op het Klokplein van 13.00 tot 22.00 uur een muziekfestival met diverse dj’s, waaronder DJ-duo.

Voor een overzicht van activiteiten in Leeuwarden tijdens Koningsdag op 27 april 2015: Uitagenda Leeuwarden

23-4-2015 15:30 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan