Uitgaan

2e Paasdag Fries Food Festival 2015 in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2015 - Op tweede Paasdag (maandag 6 april) vindt voor de derde maal dit eigenzinnige festival over de Friese Eetcultuur van 11.00 uur tot 18.00 uur plaats in De Harmonie te Leeuwarden. Behalve dat dit een plek is waar heel veel lekkere producten te proeven zijn wil het festival vooral ook de ontwikkelingen volgen in Friesland op het terrein van goed en transparant eten uit de buurt. Het is daarbij een podium voor producenten, chef-koks, ontwikkelaars en ondernemers.


- ingezonden -

Tien tips van het Fries Food Festival op een rij:

1 Portretten van Chefs
Echte chefs onthullen hun geheimen. Naast een aantal inmiddels vertrouwde gezichten op het festival zullen dit jaar ook Arjan Bisschop, de nieuwe Chef de Cuisine van restaurant De Heeren van Harinxma (Lauswolt Beetsterzwaag) en Martin Berger (een gerenommeerde Franse chef) van restaurant Nobel (Ameland) in ‘Portretten van Chefs’ klaar staan om u mee te nemen naar meesterlijke gerechten en de kracht van het presteren in de keuken.

2 Stel je vraag aan ‘De Keukentafel’

Wissel ervaringen uit, vraag om tips en deel je passie. Het kan allemaal. Heeft u een prangende vraag over een wijnspijs combinatie, wijn met kurk of schroefdrop? De fijne kneepjes van de chef, de lekkerste Friese kaas of het handigste keukenhulpje? Schroom niet en schuif gezellig aan! Er zijn een tiental deskundigen uitgenodigd om te bevragen tijdens het festival.

3 Kookdemo over Smaak
Een bijzondere kookdemonstratie over smaak. Ras verteller Jaap Frerichs (eigenaar van scharrelvarkens en scharrelkippen- bedrijf de Kempenaer) en Chef Henk Markus van Restaurant van Het Ambacht uit Heerenveen zullen o.a. aan de hand van een hamburger van McDonalds laten zien hoe onze smaak beïnvloedbaar is. Slimme marketing versus pure passie.

4 De Markt
Over lekkere en nieuwe producten moet je niet alleen praten. Je moet ze vooral ook proeven. En dat kan op de markt. Ook dit jaar is er een divers palet van aanbieders aanwezig op het Fries Food Festival.

5 Workshop ‘Vis fileren voor foodies’
Met deze workshop geeft Jan een voorproefje van wat er te gebeuren staat in Fileerlokaal ‘tAiland in Lauwersoog. Wadvissers Jan en Barbara Geertsema zijn namelijk een nieuw initiatief gestart. Ze bouwen een fileerlokaal op de haven van Lauwersoog, naast Proef- lokaal ‘tAiland. Iedereen kan er leren werken met vis. Op die manier wil het vissersechtpaar meer mensen betrekken bij de kustvisserij.

6 Workshop ‘Thuis kweken van Paddenstoelen’
Paddenstoelen kweken is niet zomaar erg trendy nu. Het is leuk om te doen, effectief en uiterst duurzaam. De workshop spits zich toe op de kweek van Oesterzwammen op koffiedik.

7 Kinderactiviteiten: verantwoord snoep maken, stempelen met groenten
Het Fries Food Festival is een gezellig feestje en daar horen natuurlijk ook traktaties bij. Speciaal voor de kinderen geeft Mama Mascha de hele dag door workshops ‘gezonde traktaties maken’. Halveer een krop sla, een ui o´f een champignon, doop ze in de verf en je hebt fantastische groente stempels!

8 Fototentoonstelling: Komkommertijd van Marin Leus
Een prachtige fototentoonstelling vol met verrassende en smaakvolle foto’s van Marin Leus. Zij publiceert recepten via stillevens en collages.

9 Presentatie ‘Nieuw streekmerk De Marren’

Het nieuwe streekmerk van De Marren wordt gelanceerd tijdens het Fries Food Festival.

10 Voorstelling: Los Patatos Banditos 4+
De kok, een papegaai, keukengerei en ingrediënten vertellen spannende Mexicaanse verhalen over heerlijke Mexicaanse gerechten, bandieten, sombrero’s, cactussen, Mexicaanse muziek, spanning en romantiek. En aan het eind... is het resultaat een heerlijk Mexicaans gerecht! Een familievoorstelling met smaak.

Meer info: www.friesfoodfestival.com

4-4-2015 14:17 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan