Uitgaan

5 april 2e editie indoor metalfestival Eggbangers Ball in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2015 - Dat Friesland een actieve metalprovincie is, is geen nieuws meer. Wat altijd ontbrak was een groot indoor metalfestival. Afgelopen Pasen is daar door het samenwerkingsverband tussen diverse Friese poppodia, verandering in gebracht. De tweede editie van Eggbangers Ball vindt dit jaar plaats op Paaszondag (5 april 2015) in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.


Er staan diverse (inter-) nationale topacts op het affiche waaronder Destruction, Entrails, Darkane, Vanderbuyst en The Monolith Deathcult. Dit alles voor een entreeprijs van slechts 15 euro. Vanaf 13.30 staan de deuren van de Harmonie voor u open.


Op het drukke programma staan diverse artiesten, afsluitende act van de dag is de Duitse thrash metal band Destruction. Het succes van de band ontstond in de jaren tachtig, de hoogtijdagen van het thrash genre. Enkele jaren geleden maakte Destruction een succesvolle comeback en wordt de band in één adem genoemd met die andere Duitse thrash grootheden; Kreator, Sodom en Tankard.

Uit Zweden komen de beide acts Entrails en Darkane. Entrails is een old school death metal band die in 1991 opgericht werd. In 2008 hervormde de band zich en bracht recent een demo verzameling uit onder de naam ‘’Resurrected From The Grave’’. Darkane kenmerkt zich door melodieuze death metal en timmert alweer 17 jaar aan de weg.

De Nederlandse hardrock sensatie Vanderbuyst maakte recent bekend er mee te zullen stoppen. Na vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland zal deze energieke en enthousiaste band voor het laatst op Fries grondgebied te bewonderen zijn. Daarbij staan ook de Nederlandse acts The Monolith Deathcult, Villainy en Incursion Dementa op het programma. Friese thrash metal legende Incursion Dementa komt voor één van hun weinige optredens naar Eggbangers Ball. De band maakte midden jaren tachtig wereldwijde indruk met hun debuutalbum ‘’All This Is’’.  In 2008 bundelde Incusion Dementa al hun werk samen en is met een vernieuwde line-up sterker dan ooit.

Ook het Vlaamse Ancient Rites is te bewonderen, deze band bestaat alweer 27 jaar en bracht onlangs hun zesde album “Laguz” uit. Tot slot het optreden van Eat The  Turnbuckle, één van de meest bizarre shows die je ooit zult mee maken. In Schotland is deze ‘Ultra-violent death match rock ’n roll’ band niet meer welkom, maar gelukkig zullen deze heren de Harmonie flink op zijn kop zetten.  

Daarnaast zullende bands Insurrection, Cornered, Act of State en Dead Man’s Silhouette tijdens de bandcompetitie Higway to Hell de strijd met elkaar aangaan. De hoofdprijs tijdens deze wedstrijd is een speelplek op de metalfestivals Into the Grave en Dokk’em Open Air.

4-4-2015 12:34 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan