Zakelijk

Opnieuw honderd traineeplaatsen met provinciaal subsidie bij bedrijven in Fryslân

LEEUWARDEN, 5 februari 2015 - De subsidieregeling Talint foar Fryslân II was in november met 571 aanvragen binnen een dag al zwaar overtekend.  Na loting ontvangen  86 Friese werkgevers een subsidie, voor het beschikbaar stellen van een traineeplaats. Het totale subsidiebedrag is € 1,3 miljoen. Deze impuls is goed voor honderd traineeplaatsen in Fryslân.


Deputearre Johannes Kramer: “Fanút de Fryske wurkjouwers bliuwt der in ferlet om jongeren oan te nimmen. It mes snijt sa oan twa kanten; de wurkjouwer krijt jild foar it beskikber stellen fan in wurkplak en it talint kin in jier lang kennis en ûnderfining opdwaan. Sa stipet provinsje Fryslân jongeren mei it krijen fan in bettere posysje op de arbeidsmerk.”

Banenevenement Moetsje & Groetsje!
Provincie Fryslân helpt de werkgevers in hun zoektocht naar een geschikte kandidaat. Daarom organiseert de provincie op donderdag 5 maart een banenevenement. Pas-afgestudeerden en Friese werkgevers ontmoeten en groeten elkaar op het Provinciehuis. Vacatures van de werkgevers worden onder andere geplaatst op de website van Werken in Friesland.

Talint foar Fryslân II

Met Talint foar Fryslân investeert provincie Fryslân in de arbeidsmarktkansen voor pas-afgestudeerden. Deze groep heeft relatief veel moeite om een baan te vinden, omdat relevante werkervaring vaak ontbreekt. Daarnaast maakt de economische crisis het moeilijker om een baan te vinden.

 

De provincie subsidieert ongeveer de helft van de loonkosten van de trainee. Het gaat in totaal om 100 werkervaringsplaatsen. Dertig plaatsen voor MBO, 40 plaatsen voor HBO en 30 plaatsen voor WO.


Talint foar Fryslân is onderdeel van het provinciale investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân.

5-2-2015 14:08 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk