Zakelijk

Steensma uit Leeuwarden Koninklijk

LEEUWARDEN, 4 juni 2015 - Het bedrijf Steensma uit Leeuwarden mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Commissaris van de Koning John Jorritsma maakte dit gisteren bekend bij de afsluiting van de viering van het 175-jarig jubileum van het bedrijf. Steensma is landelijk één van de marktleiders op het gebied van bakkerijgrondstoffen. Het bedrijf heeft vestigingen in Leeuwarden, Franeker en Vlaardingen.


- ingezonden -

De grondlegger van de onderneming is Douwe Jetzes Steensma, die in 1839 in Bolsward een bakkerij begon. Meer over het bedrijf en het 175-jarig bestaan, kunt u lezen in het jubileummagazine.

De overhandiging van het predicaat Koninklijk gebeurde in aanwezigheid van directeur/eigenaar Albert Bruin, algemeen directeur Rimmert de Jong en financieel directeur Bernard Ketting. Ook was Klara Woldring-Steensma aanwezig. Zij is een dochter van Sjoerd Steensma die met zijn broer Jetze als vierde generatie Steensma’s het familiebedrijf runde.

Bedrijven die het predicaat krijgen, moeten een bijzonder jubileum vieren en een zeer vooraanstaande plaats innemen in hun sector, met een internationale uitstraling.

Steensma is het 29e Friese bedrijf dat zich Koninklijk mag noemen.

5-6-2015 15:10 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk